Passa al contingut principal

¿Què navegadors y cercadors tenim a més de Google?

 Bon día, soc Yixin Li d´Administració y finances d´escola professional Xavier.

Hui vaig a explicar un poc sobre els navegadors y cercadors que tenim i els més utilitzats.

Empecem per nevagadors, ¿què és el navegador?

Un navegador web és un programari, aplicació o programa que permet l'accés a la Web, interpretant la informació de distints tipus d'arxius i llocs web perquè estos puguen ser vistos. Y els més utilizats són:

-Google Chrome: és el navegador web i mòbil més popular; actualment compta amb el 64,9 % de participació en el mercat de navegadors web. Va ser publicat en 2008 per Google. La major part del seu codi font prové de Chromium, el projecte de programari de codi obert i gratuït de Google.



-Safari:és el segon navegador web més popular; actualment compta amb el 15,4 % de participació en el mercat de navegadors web. Va ser publicat en 2003 per Apple. Safari està específicament dissenyat i optimitzat per a funcionar en dispositius Apple. Fins a 2010 també existia una versió del navegador disponible per a Windows. Safari 5.1.7 va ser l'última versió del navegador que es va crear per a Windows.



-Microsoft Edge: és el tercer navegador web més popular; actualment compten amb el 6,3 % de participació en el mercat de navegadors web. Internet Explorer va ser publicat en 1995 per Microsoft. La seua versió actual i també l'última, Internet Explorer 11, deixarà d'estar disponible al juny de 2022. Així que, Microsoft Edge reemplaçarà de forma definitiva Internet Explorer.


¿Y què són els cercadors?

És un servici d'Internet que indexa, de forma automàtica, les pàgines que componen milers i milers de llocs web d'Internet, i ens oferix la seua consulta a través de busques per paraules clau.

Les tres cercadors més utilizats en el món són:

-Google: És el motor de cerca més gran i més influent d´internet. Google gestiona més de 3.000 milions de consultes d´arreu del món cada día mitjançant diferents serveis. A més de cerca al web, Google també ofereix serveis per cercar imatges, grups de notícies, pàgines web de noticies, mapes i vídeos.



-Bing: És la segona cercador més utilizar en el món, les pàgines de cerca a Bing són molt similars a les de Google: tenen les mateixes categories, un font blanc, lletres balves als enllaços i les URL en verd. Bing té un 3,04% de  la quota del mecat d´internet al món i és una alternatica a Google com a motor de cerca per als dispositius Android.



Aquest cercador d´internet ofereix correus electrònic a través d´Outlook i d´altres servis com Ofiice Online o Onedrive. A diferència de Google, Bing no compta amb el seu propi sistema operatiu.

-Yahoo!: S´alimenta dels reusltats de Bing, així que els resultats s´´on molt pareguts als dos cercadors d´internet.

Yahoo! era el cercador més utilizat a la dècada de 1990, abans de l´arribada de Google a Espanya i actualment es troba per sota de Google i de Bing. De qualsevol manera, continua sent un cercador important per mèrits propis, doncs a nivell mundial té 700 milions d´usuaris al mes a plantaformes mòbils i mil millones per a tots els dispositius.

Yahoo!, a més de cercador d´internet, és considerat com un portal que ofereix a els usuaris una àmplia gamma de productes i funcions com notícies, compres, viatges i correu electrònic en un mateix lloc.



Sempre he utilizat Google per a navegador i cecar coses, pense que es molt còmode i ràpid. També he utilizat Bing a l´ordinador i la veritar és que veig que són iguals de bons. Pareix que Google té informació més completa y en Bing en la seua pàgina principal mostra anuncis, notícies, compres, temp, etc que mostra a simple vista molta informació importsnt o de curiositat. M´agrada molt qualsevol d´aquestes dos cercadors.

¿I tú? ¿Quina te agrada més? ¿Per què?



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Lo más visto

Mares de Oportunidades: Figuras, Buques y Puertos en el Tejido del Comercio Internacional

¿Hay algo más allá de Google?